Tanden-bleken-witte tanden-Den Bosch-professioneel bleken

Bij Beautystudio Boldy kunt u op een professionele, snelle en veilige manier uw tanden bleken met het meest succesvolle systeem dat er bestaat.

Samen met de ogen zijn de tanden het meest opgemerkte gedeelte van het gezicht. Geen wonder dat iedereen graag over een parelwit gebit wil beschikken.

 

Het gebit is dé blikvanger in een verzorgd en aantrekkelijk voorkomen.

Onder invloed van onder andere leeftijd, het gebruik van tabak, koffie, thee, rode wijn en bepaalde medicijnen worden tanden geleidelijk geler en minder stralend.

Wie graag witte tanden wil, kan gaan bleken.

Onze methode is absoluut veilig, ongekend snel en de meest effectieve.
Na één behandeling van 4 x 8 minuten kan uw gebit tot wel 13 tinten lichter worden.

Het resultaat zal lange tijd aanhouden!

Uw tevredenheid is ons ultieme doel. Reeds vele tevreden klanten gingen u voor.

 

De behandeling

Stap 1
De procedure start met een intakegesprek en een goede uitleg over de behandeling.
Ongezonde tanden dienen eerst behandeld te worden door uw tandarts alvorens te starten met de bleekbehandeling.

Stap 2
Wanneer uw gebit in gezonde conditionele staat is bevonden, wordt samen met u gekeken wat de huidige kleur van uw tanden is met behulp van een kleurenschaal.

Stap 3
De tandbleekspecialist maakt de mond vet, plaatst een mondspreider en brengt de bleekgel direct op de licht gedroogde tanden aan.

Stap 4
Na plaatsing van het lichtvenster worden de tanden gelijkmatig en gelijktijdig belicht gedurende 8 minuten met een ledlamp.

Stap 5
De gel wordt verwijderd er wordt goed gespoeld, waarna de procedure nog driemaal herhaald wordt.

Stap 6
Het uiteindelijke resultaat wordt bepaald d.m.v. een nieuwe kleurbepaling.

Tanden bleken-Beautystudio-Boldy-Den Bosch-witte tanden

Informatie:

Een tand en kies bestaan uit tandbeen en glazuur. Het glazuur zit over het tandbeen. Glazuur heeft geen kleur, het is doorzichtig. De basiskleur van een tand of kies wordt bepaald door het tandbeen. Kleur en dikte hiervan zijn erfelijk bepaald. Hoe wit tanden zijn, verschilt per persoon.

De sterkste tanden in de mond zijn de hoektanden. Het tandbeen van hoektanden is dikker dan bij normale tanden. De hoektand is daarom over het algemeen een aantal tinten minder wit dan de overige tanden.

Talrijke factoren kunnen lichte tot overheersende verkleuringen van de gebitselementen veroorzaken. Tijdens de vorming van het gebit in de kinderjaren kunnen vanuit het lichaam stoffen in het glazuur en tandbeen worden ingebouwd of binnendringen, waardoor een afwijkende tandkleur ontstaat. Ook zie je bij iedereen met het vorderen der jaren de gebitskleur sterker geel (bruin) worden. Er zijn wel honderd oorzaken die verkleuringen in het gebit kunnen veroorzaken.

De meeste voorkomende verkleuringen ontstaan door:

  • Eiwitafzetting (pigmenten) op de tanden door nicotine, koffie, thee, rode wijn en kleurstoffen in voedingsmiddelen;
  • Teveel natuurlijk fluoride tijdens de vorming van het gebit of een overdosis fluoridebehandeling in de kinderjaren, die zich uiten als witte vlekjes (white spots);
  • Natuurlijke bloed en afbraakproducten bij een afgestorven tand of kies die onbehandeld is gebleven tijdens een fase in de ontwikkeling van het gebit;
  • Gebruik van bepaalde soorten antibiotica zoals tetracycline;
  • Plaatselijke afbraak van het glazuur (email) door cariës (aantasting), lelijke vullingen of erosie (afslijting);
  • Ouderdomsverkleuring (bruin-gelig).

 

Hoe wit worden mijn tanden?

Het gemiddelde resultaat na een behandeling van 4 x 8 minuten is 8 tinten lichter. Betere resultaten komen vaak voor (tot 13 tinten), maar ook mindere. Dit hangt sterk af van hoe erg de tanden verkleurd zijn. Hoe meer verkleuring de tanden hebben des te meer tinten er te behalen zijn.

De behandeling maakt de tanden niet witter dan de oorspronkelijke, genetisch bepaalde kleur van het gebit, uitzonderingen daargelaten. Het resultaat is dus erg persoonsgebonden. Je kan dus helaas niet kiezen welke kleur je wilt krijgen.

Voor de behandeling zal aan de hand van de kleurenschaal een inschatting gemaakt worden van het te verwachten resultaat maar er kan geen garantie worden gegeven op het eindresultaat.
Een echte “hollywood-smile”, zoals je op t.v. en in advertenties ziet, wordt veelal alleen bereikt door het plaatsen van facings. Dat zijn porseleinen schildjes over je tanden heen. Deze kunnen ultrawit worden gemaakt. Dit is echter zeer kostbaar.

Een feit is dat na een bleekbehandeling, met welk systeem dan ook, er een terugloop plaatsvindt. Bij de een gaat dit sneller als bij de ander.

Het Journal van de American Dental Association zou na onderzoek geconstateerd hebben dat de kleurbestendigheid 3,6 jaar is. Zelf houden wij het op een kortere tijd, maar e.e.a. is ook sterk afhankelijk van de toegepaste mondhygiëne en het gebruik van kleurstoffen en/of nicotine.

Veel tandartsen zijn erg druk met hun patiënten, waardoor zij geen tijd hebben voor een In-Office Whitening, terwijl hier wel veel vraag naar is. Er kan dan worden gekozen voor de behandeling met een bleekbitje. Dat is een op maat gemaakt bitje dat je zelf thuis kan vullen met bleekgel en vervolgens een bepaald aantal uren, verspreid over meerdere dagen moet inhouden. Je kan hiermee een prima resultaat behalen, maar de behandeling is erg langdurig en omslachtig. Aangezien het beter is om minimaal 12 uur na de behandeling niet te roken en geen kleurstoffen, waaronder koffie en thee te nuttigen vergt dit ook nogal wat discipline.

Onze bleekbehandeling is een absoluut veilige, snelle, efficiënte en pijnloze behandeling. De gel laat zich gemakkelijk en nauwkeurig aanbrengen. Kronen en prothesen worden door de behandeling niet aangetast. Deze zullen echter ook niet lichter worden dan de kleur waarop zij destijds gemaakt zijn.

Ontstoken tandvlees (slechte mondhygiëne), veel tandsteen of een groot aantal (front)vullingen kunnen een belemmering zijn voor bleken. Deze problemen zullen vaak eerst moeten worden opgelost.

Voor de meeste mensen is de behandeling pijnloos. Sommige patiënten ervaren tijdens de behandeling een prikkelend of tintelend gevoel. Bij een klein percentage kunnen de tanden tot een dag (maximaal zo’n 24 uur) na de behandeling gevoelig zijn, maar er zijn geen gevallen bekend waarbij dit blijvend was. Door een pijnstiller in te nemen is dit zo over.
Indien de tanden gevoelig zijn is het raadzaam de eerste 24 uur geen extreem hete of koude dranken te nuttigen.

 

Wie komt voor bleken in aanmerking?

In principe kan iedereen deze cosmetische behandeling ondergaan. In het algemeen kan gesteld worden dat tandvervangende gebitselementen (facings, kronen, protheses, vullingen etc.) gewoon mee behandeld kunnen worden. Deze zullen echter niet verder meebleken dan de oorspronkelijke kleur.

 

De Kosten

Bij Beautystudio Boldy kunnen wij u een complete bleekbehandeling aanbieden voor slechts € 149,-.

Voor deze behandeling betaalt u bij de tandarts normaal tussen de € 375,- en € 450,-.

 

Acties

  • Bij een gelijktijdige afspraak voor het bleken van uw tanden en permanente ontharing ontvangt u een combinatiekorting van € 20,-.
  • U betaalt dan geen € 149,- maar slechts € 129,- voor deze professionele bleekbehandeling.
  • Een klant die zijn of haar tanden bij ons gebleekt heeft, kan eenmaal per jaar nableken voor € 75,-. Er zijn dan veelal geen 4 sessies nodig om het behaalde resultaat terug te krijgen.