Voor definitief ontharen maken wij gebruik van een IPL-apparaat.

Huidverbetering met IPL is ook mogelijk.

Behalve bij (over)beharing kan Intense Pulse Light ook worden ingezet voor huidverbeterende behandelingen, wanneer er sprake is van:

  • AcneHuidverbetering-met-IPL-huidverjonging
  • Couperose
  • Pigmentvlekken
  • Huidveroudering

 

Acne

Acne is een hormonale en bacteriële aandoening. Door middel van de energie (warmte) kunnen de bacteriën gedood worden en wordt de huid zichtbaar rustiger.

De acnebehandeling vindt 2 keer per week plaats gedurende 5 weken.

Lees meer over acne.

 

Couperose

Couperose zijn chronische verwijde/uitgezette haarvaatjes, ten gevolge van vaatwand-verslapping. Dit komt meestal voor op de wangen en de neus en is een volkomen onschuldige aandoening. Couperose lijkt op een netwerk van fijne rode draadjes die net onder het huidoppervlak liggen. IPL zorgt ervoor dat ontsierende roodverkleuringen door coagulatie (d.m.v. lichtenergie) verdwijnen of verminderen op een snelle en effectieve wijze, zonder daarbij het omliggende weefsel te beschadigen.

De behandeling vindt plaats om de 10 tot 14 dagen en neemt meestal 8 tot 10 behandelingen in beslag. Dit hangt natuurlijk sterk af van de omvang van de behandeling (het aantal bloedvaatjes). In de meeste gevallen zal men geen hinder van de behandeling ondervinden. Bijwerkingen die eventueel te verwachten zijn tijdelijke roodheid en/of kleine korstjes.

Voor en na de behandeling dient men voorzichtig te zijn met het zonlicht. Het is verstandig om gedurende de gehele looptijd van de behandeling een sunblock factor 50 te gebruiken.

Een enkel gesprongen vaatje of een zogenaamd “spinnetje”  kunt u beter met ons Teleway-apparaat laten behandelen.

 

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken bestaan uit een ophoping van pigment in de huid en kunnen op het hele lichaam voorkomen.
De bekendste vormen zijn ouderdomsvlekken, sproeten en het zwangerschapsmasker.

De belangrijkste oorzaak van hyperpigmentatie is de zon. Het verschil tussen een moedervlek en een andersoortige pigmentvlek is moeilijk zelf te bepalen. Daarnaast is het belangrijk om eerst de aard van de pigmentvlek te onderkennen om verspreiding van kwaadaardige cellen te voorkomen.

Pigmentvlekken zijn onder te verdelen in verschillende groepen. Een aantal van deze groepen is kwaadaardig en verwijdering is dus in sommige gevallen gewenst. De IPL-methode is hiervoor echter niet geschikt. Of deze behandeling geschikt is hangt af van kleur en de diepte van de pigmentvlek. Voor het verwijderen uit esthetische overwegingen is de IPL-techniek wel geschikt. Het is een littekenvrije behandeling. De pigmentvlek kan ook een “cafe-au-lait” vlek zijn (aangeboren pigmentvlek).

Vlekken met een hormonale oorzaak, bijvoorbeeld door pilgebruik of zwangerschap geven een wisselend resultaat. Dit geldt mede voor mensen die snel pigment vormen, bijvoorbeeld na beschadiging van de huid, of mensen met een (licht getinte) huid. Bij elk persoon reageert de huid en pigmentatie anders. Bij twijfel kan eerst kosteloos een  klein proefstukje worden gedaan.

Tijdens de behandelingen wordt het pigment omhoog gehaald, waardoor de vlek eerst donkerder zal worden. Hierna kunnen kleine korstjes ontstaan. Na korte tijd verdwijnt dit korstje/donkere plekje en dan verschijnt er veelal een lichtere/rose huid. U dient voorzichtig te zijn met zonlicht! Na een aantal weken kunt u het resultaat zien. Soms is de huid nog wat anders van kleur, soms wat witter of roder. Dit trekt na enkele weken weer weg en dan krijgt de huid de normale kleur terug. Bij bepaalde vormen van hyperpigmentatie dient u altijd een zonbescherming te blijven gebruiken! Een enkele keer kan de pigmentatie weer terugkomen.

Bij oppervlakkig pigment vinden er 3 behandelingen plaats verdeeld over 3 weken. Bij wat dieper gelegen pigment dient deze sessie mogelijk herhaald te worden.

 

Huidveroudering

Bij een ouder wordende huid is het mogelijk om een IPL-kuur te ondergaan voor huidverjonging oftewel anti-aging. De huid krijgt hiermee een opfrisbeurt en fijne lijntjes zullen vervagen.

Anti-aging vindt plaats in kuurverband van 10 behandelingen om de 10 dagen.

 

De kosten

De prijzen van behandelingen voor acné, couperose, pigmentvlekken en huidverjonging zijn afhankelijk van het te behandelen gebied en de frequentie. Dit wordt tijdens een intakegesprek bepaald.

De acne- en couperosebehandelingen  komen mogelijk voor vergoeding door uw ziektekostenverzekering in aanmerking. Dit is afhankelijk van uw polis en of u een aanvullende verzekering heeft afgesloten.